Κτηριακές Εγκαταστάσεις

Η Σχολή Φόρουμ λειτούργησε το 2002, ενώ η μεταστέγαση στα καινούρια μας κτήρια έγινε τον Σεπτέμβριο του 2010.

Σήμερα, η Σχολή φιλοξενεί γύρω στους 630 μαθητές, προσφέροντας άριστη μόρφωση σε ένα σύγχρονο εκπαιδευτήριο, σε ένα ευχάριστο, καταπράσινο περιβάλλον, κοντά στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας–Λεμεσού, στο ύψος της περιοχής Νήσου, έξω από την πόλη, αλλά και τόσο κοντά σε αυτή. Λόγω της κομβικής γεωγραφικής της θέσης, στη Σχολή ΦΟΡΟΥΜ φοιτούν παιδιά της επαρχίας Λευκωσίας, καθώς και των επαρχιών Λάρνακας και Λεμεσού.

Τα υπερσύγχρονα βιοκλιματικά κτήρια της Ιδιωτικής Σχολής ΦΟΡΟΥΜ, χαρακτηρίζονται από σχεδιασμό υψηλής αισθητικής και τεχνολογίας. Παρέχουν στους μαθητές απόλυτη ασφάλεια, δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις για μάθηση και ανάπτυξη της δημιουργικότητας.

Η Σχολή μας σήμερα διαθέτει:

  • 32 σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας, εξοπλισμένες με ηλεκτρονικό υπολογιστή, βιντεοπροβολέα και διαδραστικό πίνακα
  • 17 εργαστήρια με υπερσύγχρονο εξοπλισμό (Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας, Πληροφορικής, Μουσικής, Τεχνολογίας, Τέχνης, Σχεδίου, Οικιακής Οικονομίας κ.α.)
  • Διώροφη βιβλιοθήκη
  • Αμφιθέατρο χωρητικότητας 180 ατόμων, πλήρως εξοπλισμένο με οπτικοακουστικά μέσα
  • Υπερσύγχρονο εστιατόριο με υπερώο, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει όλους τους μαθητές μας, καθώς και χώρους παρασκευής και προετοιμασίας των εδεσμάτων, εφάμιλλους με αυτούς ξενοδοχειακών μονάδων, με πιστοποιήσεις υψηλών προδιαγραφών
  • Αίθουσες ψυχαγωγίας, όπως χώρος επιτραπέζιας αντισφαίρισης κ.α.
  • Γήπεδα ποδοσφαίρου, πετόσφαιρας, καλαθόσφαιρας, αντισφαίρισης και στίβο.

Με την περάτωση του έργου, το 2010, τα κτήρια βραβεύτηκαν με Ειδική Μνεία στα Κρατικά Βραβεία Αρχιτεκτονικής. Επίσης, την ίδια χρονιά, εκπροσώπησαν την Κύπρο στα Πανευρωπαϊκά βραβεία αρχιτεκτονικής, Mies van der Rohe, στο Παρίσι. Το 2019 βραβεύτηκαν με  χρυσό βραβείο στα Cyprus Education Leaders Awards.

Λαμβάνοντας ανατροφοδότηση από τους γονείς των μαθητών μας, προκύπτει ότι οι κτηριακές μας εγκαταστάσεις αποτελούν σημαντικό κριτήριο για την επιλογή της Σχολής μας. Από έρευνα ικανοποίησης των γονιών, η οποία διεξήχθη από ανεξάρτητο οργανισμό (Πανεπιστήμιο Λευκωσίας), μέσω ανώνυμου ερωτηματολογίου, οι γονείς δηλώνουν μεγάλη ικανοποίηση για τις κτηριακές μας εγκαταστάσεις, αφού νιώθουν ότι από τις 7:30 μέχρι τις 2:30, τα παιδιά τους βρίσκονται σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με χρώμα, φως, όμορφους κήπους, αυλές, εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους ψυχαγωγίας και κοινωνικοποίησης και αίθουσες διδασκαλίας, που διευκολύνουν και κάνουν πιο αποτελεσματική και πιο ευχάριστη την μαθησιακή διαδικασία.

Contact Us

Drop us a quick message and we will get back to you.

Start typing and press Enter to search