Γιατί στο Φόρουμ;

Η επιλογή σχολείου για τα παιδιά μας είναι σημαντική απόφαση για το μέλλον τους αφού καθορίζει την ποιότητα της εκπαίδευσης και της παιδείας τους, τις αξίες τους, τις επιλογές σπουδών και την επαγγελματική τους πορεία. Η Σχολή Φόρουμ ανέπτυξε μοναδικά χαρακτηριστικά έναντι άλλων επιλογών για φοίτηση στη μέση εκπαίδευση.

Το όραμά μας είναι να αναπτύξουμε τον κάθε μαθητή μας, ως ξεχωριστή προσωπικότητα, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και χαρίσματα, έτσι ώστε να φτάσει στο μέγιστο των ατομικών του δυνατοτήτων, συναισθηματικά και ακαδημαϊκά.

Τα βασικά μοναδικά χαρακτηριστικά τα οποία καθιστούν το Φόρουμ ως μία ιδανική επιλογή αφορούν σε τέσσερις τομείς: στις Πολλαπλές επιλογές σπουδών, στην Ακαδημαϊκή του ποιότητα, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και χαρισμάτων των μαθητών και στην εξατομικευμένη προσέγγιση του μαθητή με έμφαση στον συναισθηματικό τομέα.

Το ΦΟΡΟΥΜ είναι ένα, εξατάξιο Γυμνάσιο – Λύκειο με αναγνωρισμένο απολυτήριο από το Υπουργείο Παιδείας. Προσφέρει πολλαπλές επιλογές, αφού προετοιμάζει κατάλληλα τα παιδιά τόσο για τα Πανεπιστήμια Κύπρου και Ελλάδας μέσω παγκύπριων εξετάσεων, όσο και για υψηλού κύρους πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας και άλλων χωρών του εξωτερικού όπως οι Η.Π.Α. η Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Αυστρία, Τσεχία κ.α.. Έτσι, οι μαθητές μας έχουν τη δυνατότητα απόκτησης αναγνωρισμένου απολυτηρίου του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού αλλά και ταυτόχρονα διπλωμάτων εξωτερικών εξετάσεων όπως τα IGCSE, IELTS, ECDL, DELF, LCCI, GCE A LEVELS, LEVELS A1 – B2 σε ξένες γλώσσες.

Συνδυάζει, λοιπόν, τα πλεονεκτήματα του δημόσιου σχολείου αλλά και των ιδιωτικών σχολείων, σε φοίτηση που ολοκληρώνεται σε έξι χρόνια. Το σημαντικό πλεονέκτημα που προκύπτει από το πρόγραμμά μας αυτό είναι ότι οι μαθητές μας δεν χρειάζεται να επιλέξουν τη χώρα σπουδών τους από τα 12 τους χρόνια αλλά να κάνουν τη δική τους επιλογή μέχρι και την τελευταία στιγμή ανάλογα με τις συνθήκες και αφού πρώτα δοκιμαστούν σε διάφορα μαθήματα και γνωρίσουν διάφορα επαγγέλματα.

Το σχολείο λειτουργεί με 9 περιόδους την ημέρα αντί 7. Αυτό μας δίνει 40 επιπλέον διδακτικές περιόδους τον μήνα οι οποίες αξιοποιούνται για βελτίωση των ακαδημαϊκών επιδόσεων, αλλά και για ανάπτυξη σημαντικών δεξιοτήτων.

Όσον αφορά στην ακαδημαϊκή του ποιότητα, από το 2015, με την εφαρμογή του Προγράμματος Ανάπτυξης Νοημοσύνης, ΠΑΝ, το ΦΟΡΟΥΜ, κατατάσσεται ανάμεσα στα δύο πρώτα σχολεία παγκύπρια σε αριθμό διακρίσεων, σε σημαντικούς ακαδημαϊκούς διαγωνισμούς όπως τους διαγωνισμούς της Μαθηματικής Εταιρείας και του Ιδρύματος Θαλής κ.α..

Είναι ίσως το μοναδικό σχολείο στο οποίο:

  • διενεργούνται ψυχομετρικά δοκίμια για τη διάγνωση των χαρισμάτων και ιδιαιτεροτήτων των μαθητών μας,
  • αξιοποιούνται τόσο τάξεις μεικτής ικανότητας όσο και τάξεις ομοίων ικανοτήτων στα Νέα Ελληνικά, Μαθηματικά και Αγγλικά,
  • δίδεται μεγάλη έμφαση στην κατάκτηση της ελληνικής γλώσσας αλλά και στα Μαθηματικά με επιπλέον περιόδους και καινοτόμες παιδαγωγικές προσεγγίσεις,
  •  στο Λύκειο διδάσκονται περισσότερες περίοδοι στα εξεταζόμενα μαθήματα σε ολιγομελή τμήματα, και
  • λειτουργεί ο θεσμός του Ακαδημαϊκού διευθυντή και του Παιδαγωγικού Σύμβουλου για διαρκή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, συντονισμό και επικαιροποίηση του ακαδημαϊκού προγράμματος.

Το Φόρουμ παρόλο που αναγνωρίζει τη σημασία της υψηλής ακαδημαϊκής επίδοσης, ταυτόχρονα στοχεύει στην ανάπτυξη σημαντικών δεξιοτήτων του 21ου αιώνα. Πιο συγκεκριμένα, οι τέσσερις βασικές δεξιότητες που αναπτύσσονται περιγράφονται συχνά με τον όρο 4C’s, από τα αρχικά των αγγλικών λέξεων creativity (δημιουργικότητα), critical thinking (κριτική σκέψη), communication (επικοινωνία) και collaboration (συνεργασία). Στο αναλυτικό μας πρόγραμμα έχουμε αναπτύξει και εντάξει σε σταθερή ώρα διδασκαλίας το δικό μας αναλυτικό πρόγραμμα Κριτικής Σκέψης και Συναισθηματικής Νοημοσύνης. Παράλληλα, λειτουργούμε ομίλους και δραστηριότητες όπως Χορογραφία, Musical Theatre, Σκάκι, Μαθήματα Ρομποτικής, GRAFFITI, STREET ART, Duke of Edinburgh’s International Award, θέατρο, αθλητισμό, χορό κ.α. Επίσης, λειτουργεί ο θεσμός των Open Electives όπου διακεκριμένοι επαγγελματίες και επιστήμονες παρουσιάζουν διάφορα επαγγέλματα, επιστήμες, φιλοσοφία και θέματα ήθους και συναισθηματικής νοημοσύνης.

Το Φόρουμ δίδει ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της Συναισθηματικής στήριξης και Ανάπτυξης καθώς και στον Τομέα της Επαγγελματικής Αγωγής. Στόχοι του Πυλώνα Συναισθηματικής στήριξης και Ανάπτυξης είναι η Επαγγελματική καθοδήγηση, η Συναισθηματική Στήριξη όλων των μαθητών μας και η επιτυχής λειτουργία του Θεσμού του Μέντορα. Ο τομέας αυτός στελεχώνεται από καθηγητές Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής, κλινικό ψυχολόγο και άτομο με ειδίκευση στον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό (N.L.P.) καθώς και εξωτερικούς συνεργάτες όπως εκπαιδευτικούς ψυχολόγους και συμβούλους σπουδών οι οποίοι στηρίζουν και καθοδηγούν τους μαθητές μας για να πάρουν τις σωστές αποφάσεις για το μέλλον τους. Ο κάθε μαθητής έχει, επίσης, τον δικό του μέντορα ο οποίος τον συμβουλεύει, τον στηρίζει, τον εμψυχώνει, τον καθοδηγεί και λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο σχολείο και στην οικογένεια.

Το σχολείο έχει εξειδικευμένο αθλητικό πρόγραμμα για μαθητές-αθλητές. Προσφέρονται καθημερινές προπονήσεις από προσοντούχους και έμπειρους  προπονητές, καθώς και ειδικό πρόγραμμα διατροφής, φυσικής κατάστασης και αθλητικής ψυχολογίας. Ακόμη, το σχολείο προσφέρει πρόγραμμα Χορού σε αυτοτελές τμήμα, για άτομα τα οποία επιλέγουν παράλληλα με την ακαδημαϊκή τους ανάπτυξη την εξειδίκευση στο μπαλέτο, μοντέρνο/σύγχρονο χορό και δημιουργική κίνηση.

Το Φόρουμ είναι ένα σύγχρονο σχολείο με βραβευμένα κτήρια, κλιματιζόμενες αίθουσες και εργαστήρια πλήρως εξοπλισμένα που προσφέρει στους μαθητές του ένα φιλικό περιβάλλον ιδανικό για μάθηση.

Η ύπαρξη Στολής είναι πολύ σημαντική. Προάγει την ομοιομορφία, την ευπρεπή μαθητική εμφάνιση, την ανάπτυξη του ομαδικού πνεύματος και την πειθαρχία.

Το κυλικείο του σχολείου λειτουργεί και ως εστιατόριο με γεύματα που είναι σχεδιασμένα από διατροφολόγο, προωθώντας έτσι έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Για τη μετάβαση των μαθητών προς και από  το σχολείο, παρέχεται η δυνατότητα μεταφοράς με ιδιωτικό λεωφορείο από πόρτα σε πόρτα, ή και μέσω της δημόσιας συγκοινωνίας με τα λεωφορεία του ΟΣΕΛ, που κι αυτά έχουν πρόσβαση στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Ιδιωτική Σχολή ΦΟΡΟΥΜ
Η επιλογή για την οικογένεια που στοχεύει στην αποτελεσματική ακαδημαϊκή και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών.

Η επιλογή για ένα μέλλον με πολλαπλές επιλογές.

Contact Us

Drop us a quick message and we will get back to you.

Start typing and press Enter to search