Η Ιστορία μας

Κάποιες φορές,  τα οράματα προκύπτουν από απλές, καθημερινές ανάγκες. Και ως άνθρωποι βιώνουμε έντονα την ανάγκη για επικοινωνία. Την ανάγκη να έχουμε δίπλα μας ανθρώπους στους οποίους να μπορούμε να εκφράζουμε ελεύθερα τις σκέψεις , να συζητάμε και να βρίσκουμε μαζί λύσεις στα προβλήματά μας. Στη λατινική γλώσσα το «Φόρουμ» είναι ο «χώρος δημόσιων συζητήσεων, όπου οι άνθρωποι μπορούν να εκφράζουν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους, ο τόπος του γόνιμου διαλόγου, της επίλυσης προβλημάτων».  Ένας τέτοιος χώρος θέλουμε να είναι το σχολείο μας. Με μαθητές καλλιεργημένους, κριτικά σκεπτόμενους, ισορροπημένους , οι οποίοι να «πιστεύουν στις δυνάμεις τους», όπως αναγράφεται στο λατινικό μότο, στο λογότυπό μας – «Confide viribus tuis».

Αυτά οραματίστηκε γύρω στο 2000 ο αείμνηστος Ιδρυτής της Σχολής ΦΟΡΟΥΜ, Κώστας Τζιαπούρας.  Ένας άνθρωπος με βαθιά, γνήσια αγάπη για τον μαθητή που άφησε το στίγμα του για δεκαετίας τόσο στη Δημόσια, όσο και στην Ιδιωτική Εκπαίδευση.  Παρόλη τη μεγάλη του αγάπη για την Αγγλική Γλώσσα και Λογοτεχνία , αφού και οι σπουδές του ήταν σε αυτό τον τομέα και παρόλο που από το 1970 λειτουργούσε ήδη με μεγάλη επιτυχία το Φροντιστήριο FORUM ως ινστιτούτο Αγγλικών, ο ίδιος αποφάσισε να ιδρύσει μια Ελληνόφωνη Σχολή. Πίστευε ότι μπορούν και ότι είναι σημαντικό να συνδυαστούν τα πλεονεκτήματα των Δημόσιων Σχολείων με τα πλεονεκτήματα των Ιδιωτικών Αγγλόφωνων Σχολείων ούτως ώστε, αποφοιτώντας ένας μαθητής, να έχει όλες τις επιλογές ανοικτές για τις σπουδές του.  Όραμά του, ήταν η δημιουργία μιας Σχολής που «να προσφέρει γνώσεις, να καλλιεργεί δεξιότητες, να διαμορφώνει μια υγιή και ολοκληρωμένη προσωπικότητα μέσα από την προσφορά ποιοτικής εκπαίδευσης, με επίκεντρο τον άνθρωπο». Συνεχιστές του οράματος του, τα τρία του παιδιά Γιώργος, Χρίστος και Αντιγόνη και άξιοι συνεργάτες στη Διεύθυνση.

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι οι βασικοί σταθμοί στην πορεία του Φόρουμ είναι τέσσερις:

  • 1970: Ίδρυση Ιδιωτικού Φροντιστηρίου Φόρουμ που υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο επιτυχημένα φροντιστήρια Αγγλικών. Ιστορικά, είναι το 4ο εγκεκριμένο φροντιστήριο στο μητρώο του Υ. Π. Π..
  • 2002: Ίδρυση και λειτουργία της Σχολής Φόρουμ με 25 παιδιά κατανεμημένα σε 2 τμήματα της Ά τάξης.
  • 2010: Μεταστέγαση στα ιδιόκτητα, υπερσύγχρονα, καινούρια κτήρια.
  • 2015: – Εφαρμογή του καινοτόμου για την Κύπρο Προγράμματος Ανάπτυξης Νοημοσύνης (ΠΑΝ), το οποίο βελτίωσε σε μεγάλο βαθμό την ακαδημαϊκή ποιότητα και τα ακαδημαϊκά αποτελέσματα.
    – Λειτουργία του Αθλητικού Τμήματος της Σχολής.

Σήμερα, η Σχολή λειτουργεί με 750 μαθητές και 100 καθηγητές. Κάθε σχολική χρονιά σηματοδοτείται από πληθώρα διακρίσεων και τα αποτελέσματα των μαθητών μας σε Παγκύπριους διαγωνισμούς είναι αναμφίβολα εντυπωσιακά, αφού από το 2015 η Σχολή Φόρουμ κατατάσσεται ανάμεσα στις πρώτες δύο θέσεις σε όλους τους σημαντικούς διαγωνισμούς, ανάμεσα σε όλα τα σχολεία της Κύπρου. Αυτό είναι αποτέλεσμα μιας συντονισμένης, ομαδικής προσπάθειας της οποίας στόχος είναι η συνεχής αναζήτηση τρόπων αναβάθμισης της παρεχόμενης παιδείας.

Βασική φιλοσοφία είναι η διάθεση συνεχούς βελτίωσης και προσαρμογής στα εκάστοτε δεδομένα. Επίκεντρο κάθε προσπάθειας είναι να βοηθήσουμε τον κάθε μαθητή μας ξεχωριστά να φτάσει στο μέγιστο των ατομικών του δυνατοτήτων. Έχουμε πάντα κατά νου ότι οι εξελίξεις τρέχουν και η συνεχής προσπάθειά μας είναι, αποφοιτώντας από το σχολείο μας, ο κάθε μαθητής μας, να είναι ανεξάρτητη προσωπικότητα με άποψη, κρίση, ήθος, ποιότητα χαρακτήρα και γνωστικό υπόβαθρο, έτσι ώστε να μπορεί να ενταχθεί δυναμικά σε μια ομολογουμένως πολύ απαιτητική κοινωνία.

Contact Us

Drop us a quick message and we will get back to you.

Start typing and press Enter to search