Είμαστε εις το εμείς και όχι εις το Εγώ

Είμαστε εις το εμείς και όχι εις το Εγώ

Τιμήσαμε την 25η Μαρτίου και 1η Απριλίου 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η Ιδιωτική Σχολή ΦΟΡΟΥΜ τίμησε την 25η Μαρτίου και 1η Απριλίου σε μια ενδοσχολική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 6 Απριλίου.  

Η εκδήλωση με τίτλο «Είμαστε εις το εμείς και όχι εις το Εγώ», περιλάμβανε δρώμενα, τραγούδια, χορούς με τη συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας, οι οποίοι «έπλεξαν» το στεφάνι που έπρεπε να κατατεθεί ξανά στις λαμπρές αυτές σελίδες της ιστορίας του έθνους μας.  

 «Το ελληνικό γένος, αν σώθηκε ως τα σήμερα, αν επέζησε ύστερα από τόσους εχτρούς, ύστερα από τόσους αιώνες κακομοιριά, σκλαβιά και πείνα, το χρωστάει όχι στη λογική. Το χρωστάει στο θάμα. Στην ακοίμητη σπίθα που καίει μέσα στα σωθικά της Ελλάδας…» έγραψε κάποτε ο Καζαντζάκης… 

«Τ’ αληθινό μπόι τ’ ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς», είπε κάποτε ο Ρίτσος… 

Η αυτοθυσία, ο αγώνας, η πίστη στα ιδανικά, έδωσαν έμπνευση και αποτέλεσαν οδοδείκτη σε όσους ύμνησαν τη δύναμη του ανθρώπου που ξεπέρασε το ανυπέρβλητο.  

Κολοκοτρώνης, Αυξεντίου, Καραϊσκάκης, Καραολής, Μπουμπουλίνα, Ευαγόρας, Διάκος, Πατάτσος… γνωστοί και άγνωστοι ήρωες και ηρωίδες πήραν όρκο ιερό, υπέγραψαν με αίμα και κατάφεραν να αντικρύσουν τον ήλιο της δικαιοσύνης κερδίζοντας την αιώνια αθανασία.  

Οι αξίες, τα ιδανικά και η πίστη που ενδύουν τους ηρωικούς αγώνες αποτελούν φάρο για τις επόμενες γενιές. Αδήριτη η ανάγκη στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής, να παραμείνουμε Εις το Εμείς και όχι Εις το Εγώ 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στην εκδήλωση αλλά και στους καθηγητές που είχαν την ευθύνη της εκδήλωσης, τον καθηγητή μουσικής κ. Νίκο Ευαγγέλου, τις φιλολόγους κ. Λίλια Παππά, κ. Μαρία Ονουφρίου, κ. Χριστίνα Αργυρού και τον Β.Δ. Α κ. Μάριο Κατσουρό.  

Είμαστε εις το εμείς και όχι εις το Εγώ

Παρελάσεις 25ης Μαρτίου

Αφιέρωμα στις επετείους για τις 25 Μαρτίου και 1η Απριλίου

Πασχαλινό Βίντεο

Τραγούδι 1ης Οκτωβρίου

Contact Us

Drop us a quick message and we will get back to you.

Start typing and press Enter to search