10Η BIENNALE

10η Biennale Παγκόσμιας Παιδικής Τέχνης

Έξι μαθητές μας διακρίθηκαν στην 10η Biennale Παγκόσμιας Παιδικής Τέχνης 2022-2024, που διοργάνωσε το Μουσείο και η Ακαδημία Παιδικής Τέχνης της Ξάνθης.

Στη λίστα των πρώτων βραβείων κατάφεραν να μπουν, η Νεφέλη Σωτηρίου (Β’3) και η Βαλεντίνα Ιωακείμ (Γ’1), των δεύτερων βραβείων, η Μαρίνα Λοϊζίδου (Γ’1), ο Μάριος Κυριάκος Παπαπέτρου (Γ’1), ο Ανδρέας Χατζηγρηγορίου (Γ’3) και των τρίτων βραβείων, ο Ξάνθος Ανδρέας Ιακωβίδης (Δ’2). Η αξιολόγηση των έργων  έγινε  από ειδική επιτροπή που αποτελείτουν από καλλιτέχνες και παιδοψυχολόγους από την Ελλάδα και από χώρες του εξωτερικού.

Ο τίτλος της Biennale παιδικής Τέχνης ήταν Η ΖΩΗ ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΝΕΡΟ και οι μαθητές απ’ όλο τον κόσμο καλέστηκαν να ζωγραφίσουν μοναδικές εικόνες από την πατρίδα τους μέσα από τον πολιτισμό τους, τη μυθολογία, τα παραμύθια και την ιστορία που έχουν σχέση με το νερό.

Η αξία του νερού είναι πολύ μεγάλη για τον άνθρωπο. Ας ψάξουμε να βρούμε τη μαγεία του και ας δείξουμε σεβασμό στο νερό, στην ιστορία του και επομένως στην εξέλιξη της ανθρωπότητας.

Καθηγητές Tέχνης: Μαρίνα Καρατσιόλη και Παντελής Νικολάου

Έργα των μαθητών που βραβεύτηκαν

Βίντεο με θέμα: Τα Ενετικά Τείχη στην Πύλη Αμμοχώστου στη Λευκωσία

Contact Us

Drop us a quick message and we will get back to you.

Start typing and press Enter to search