CYPRUS EDUCATION LEADERS AWARDS

Cyprus Education Leaders Awards 2022

Δύο ακόμη βραβεία απέσπασε η Ιδιωτική Σχολή ΦΟΡΟΥΜ στην τελετή βράβευσης των Cyprus Education Leaders Awards 2022, που πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαρτίου 2023!

Συγκεκριμένα η Ιδιωτική Σχολή ΦΟΡΟΥΜ απέσπασε το βραβείο «Δεσμός με την Κοινωνία: Από το εγώ στο εμείς και από το όνειρο στην πράξη» και το βραβείο «Έρευνα: «Ανεράδων Ονειρέματα».

Η Σχολή ΦΟΡΟΥΜ μέσα από τις φιλανθρωπικές δράσεις του προγράμματος, «Από το εγώ στο εμείς και από το όνειρο στην πράξη», συνεχίζει να ενισχύει τον δεσμό με την κοινωνία, ωθώντας τη μαθητική κοινότητα στον εθελοντισμό και στην απόκτηση των ανθρώπινων αυτών αξιών που ενεργοποιούν τον πολίτη.

Πιο συγκεκριμένα, ανάμεσα στις δράσεις της Σχολής υπήρξε η αιμοδοσία, τα φιλανθρωπικά παζαράκια και η οικονομική ενίσχυση των «Μικρών Ηρώων». Αποστολή της Σχολής, η προώθηση του μηνύματος της αγάπης και της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο. Τεράστια επιτυχία θεωρείται η καλλιέργεια των αξιών που συνθέτουν προσωπικότητες έτοιμες για τις προκλήσεις της κοινωνίας.

Το παραμύθι «Ανεράδων Ονειρέματα» της Μαρίας Καμπέρη, αποτέλεσε την αφόρμηση για δημιουργία δράσεων στο σχολικό πλαίσιο. Πιο συγκεκριμένα, μέσα από τον σχεδιασμό έρευνας δράσης, εφαρμόστηκε κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ένα πρόγραμμα επαγγελματικής μάθησης και ανάπτυξης. Η δράση αυτή, αφορούσε την εκπαίδευση των φιλολόγων της Σχολής, σε σχέση με δημιουργικούς τρόπους και τεχνικές ενσωμάτωσης του παραμυθιού διαθεματικά, στη διδακτική τους ρουτίνα για τέσσερις εβδομάδες.

Ακολούθως, οι εκπαιδευτικοί εφάρμοσαν τις δράσεις στους/ις μαθητές/τριες με στόχο την ενεργοποίηση της φαντασίας, της δημιουργικότητας και της πιθανολογικής σκέψης κατά τη διαδικασία διδασκαλίας νέας γνώσης. Επιπρόσθετα, οι μαθητές διδάχθηκαν για τις «Ανεράδες», έτσι ώστε να μπορούσαν να συμμετέχουν στην επερχόμενη καλλιτεχνική δράση που θα ακολουθούσε στο σχολικό πλαίσιο.

Τέλος, ομάδα φιλολόγων μαζί με εκπαιδευτικούς σε θέματα τεχνών (χορού, θεάτρου, μουσικής, εικαστικών) δημιούργησαν χοροθεατρικό έργο με βάση το παραμύθι, το οποίο είχε παιδοκεντρικό χαρακτήρα και συμμετείχαν σε αυτό μαθητές/τριες της Σχολής, προσφέροντας αισθητική εμπειρία στα παιδιά, δίνοντας έμφαση, τόσο στη διαδικασία, όσο και στο αποτέλεσμα. Έχοντας ως στόχο την ενσωμάτωση μορφών διδασκαλίας, μέσω της συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών, τη συμπερίληψη όλων των μαθητών σε καλλιτεχνικά θέματα με διάφορους τρόπους, καθώς και τον ενστερνισμό της σημαντικότητας της καλλιτεχνικής παιδείας στο σχολείο, εφαρμόστηκε με επιτυχία το πρόγραμμα με οφέλη στους εκπαιδευτικούς, στα παιδιά και στο σχολείο μέσω ενός πολυτροπικού κειμένου.

Cyprus Education Leaders Awards

Βίντεο με θέμα: Τα Ενετικά Τείχη στην Πύλη Αμμοχώστου στη Λευκωσία

Contact Us

Drop us a quick message and we will get back to you.

Start typing and press Enter to search