ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ERASMUS

Εξορμήσεις με τους μαθητές του Erasmus

To χωριό Γαλάτα επισκέφθηκαν οι Ιταλοί μαθητές στα πλαίσια της φιλοξενίας τους στην Κύπρο από μαθητές της Ιδιωτικής Σχολής ΦΟΡΟΥΜ.

Την Τρίτη 25/4/2023 πραγματοποιήθηκε εκδρομή των μαθητών της Ιδιωτικής Ελληνικής Σχολής Φόρουμ που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus μαζί με τους Ιταλούς μαθητές που ήρθαν από τη Νάπολη. Οι μαθητές αρχικά έκαναν μια στάση στους φούρνους “Γαλάτα” όπου και εφτιαξαν παραδοσιακές Κυπριακές χαλλουμόπιτες.

Έπειτα περπάτησαν στο μονοπάτι της φύσης του χωριού Γαλάτα και επισκέφτηκαν δύο Βυζαντινά εξωκλήσια. Ακολούθως, επισκέφθηκαν το χωριό Κακοπετριά, όπου εκεί γεύτηκαν παραδοσιακούς κυπριακούς μεζέδες και απόλαυσαν τις φυσικές ομορφιές του νησιού μας.

Όταν τελείωσε η εκδρομή όλοι πήγαν στο σπίτι τους με καινούριες εμπειρίες και τις υπέροχες αναμνήσεις που είχαν αποκομίσει.

Λίγες μέρες αργότερα οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την παλιά Λευκωσία, τη Σεβέρειο βιβλιοθήκη, το Παγκύπριο Γυμνάσιο, την Αρχιεπισκοπή, το αρχοντικό Χατζηγιωργάκη Κορνέσιου και την πράσινη γραμμή.

Ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης

Για θέματα οικολογίας και περιβάλλοντος μίλησε ο Βουλευτής και Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασίας Πολιτών, ο οποίος επισκέφθηκε την Ιδιωτική Ελληνική Σχολή Φόρουμ στις 28 Απριλίου.

Ο κ. Θεοπέμπτου μίλησε στους μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus για την ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και  να μάθουν τρόπους με τους οποίους μπορούν να συμβάλουν οι ίδιοι στην προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος.

Θάνος Χατζηκυριάκος Γ4,

Δημοσιογραφική ομάδα Φόρουμ

 

Επίσκεψη Ιταλών μαθητών, μέσω του Erasmus

Βίντεο με θέμα: Money Global Week

Best Exhibition Stand Award 2023

Contact Us

Drop us a quick message and we will get back to you.

Start typing and press Enter to search