Όταν ο εθελοντισμός γίνεται πράξη

Ο εθελοντισμός μέσα από τα μάτια των αυριανών ενεργών πολιτών δίνει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, για μια καλύτερη κοινωνία. Αυτό ανέφερε ο Ευρωβουλευτής Λουκάς Φουρλάς, ο οποίος παραβρέθηκε σήμερα στην Ιδιωτική Σχολή ΦΟΡΟΥΜ, στα πλαίσια της εκδήλωσης «Σχολείο – Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Μια εκδήλωση ιδιαίτερα συγκινητική, αφού η αγάπη, η προσφορά, η αλληλεγγύη και η στήριξη απέναντι σε άτομα που έχουν ανάγκη όπως είναι οι «Μικροί Ήρωες», έπαιζαν σε πρώτο πλάνο.

Η Ιδιωτική Σχολή ΦΟΡΟΥΜ συμμετείχε για ακόμη μια χρονιά στο πρόγραμμα Σχολείο – Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, με την καθοδήγηση του συντονιστή του προγράμματος κ. Φίλιου Φάνη, είχαν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από ευρωπαϊκά θέματα, να ενημερωθούν για τις αξίες της ισονομίας και της ισοπολιτείας στην Ευρώπη και για τον σημαντικό ρόλο και λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι μαθητές μοιράστηκαν παρουσία του Ευρωβουλευτή, τις εμπειρίες τους κατά τη διάρκεια του φετινού προγράμματος, όλα αυτά που αποκόμισαν και κυρίως τον σκοπό στον οποίο επικεντρώθηκαν, ο οποίος δεν ήταν άλλος από την αποστολή του μηνύματος της αγάπης και της προσφοράς προς τον συνάνθρωπό μας.

Αυτός ο στόχος υλοποιήθηκε μέσα από διάφορες δράσεις όπως ήταν η αιμοδοσία, τα φιλανθρωπικά παζαράκια για τη στήριξη ευάλωτων ομάδων και με την οικονομική στήριξη των «μικρών ηρώων». Των μικρών παιδιών που βρίσκονται καθημερινά στη δεινή θέση να παλεύουν με τον καρκίνο. Των παιδιών που φορούν καθημερινά τη στολή του υπερήρωα και αντλούν δύναμη από τον ουρανό για να αντιμετωπίσουν τον αόρατο εχθρό.  Έτσι και οι μαθητές θέλησαν να στείλουν το μεγαλύτερο μήνυμα, πως κανένα παιδί δεν είναι μόνο του και πως μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.

Τέλος, οι μικροί πρεσβευτές παρέδωσαν το ποσό των 3.000 στον κ. Φουρλά για τους «μικρούς ήρωες» του παιδογκολογικού.

Εκδήλωση «Σχολείο - Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»

Εκδήλωση «Σχολείο - Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»

Εκδήλωση «Σχολείο - Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»

Παρελάσεις 25ης Μαρτίου

Τραγούδι 1ης Οκτωβρίου

Contact Us

Drop us a quick message and we will get back to you.

Start typing and press Enter to search