ΒΡΑΧΟΣ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΟΥΣ

Βράχος οι γονείς για τους τελειόφοιτους

Πραγματοποιήθηκε τις προάλλες στην Ιδιωτική Σχολή ΦΟΡΟΥΜ, ενημερωτική συνάντηση των γονέων των τελειόφοιτων μαθητών με τη Σύμβουλο Επαγγελματικής Αγωγής του Λυκείου, Μαρία Κυριάκου και τον Ψυχολόγο της Σχολής, Αδάμο Παπαντωνίου. 

Οι γονείς είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον κ. Αδάμο Παπαντωνίου και την κ. Μαρία Κυριάκου για τον σημαντικό ρόλο που έχουν να διαδραματίσουν οι ίδιοι κατά την τελευταία σχολική χρονιά των παιδιών τους. Με το πέρας της παρουσίασης, δόθηκε ο χρόνος για ερωτήσεις, επίλυση αποριών και ολοκληρώθηκε μια αρκετά εποικοδομητική συζήτηση. 

Η στάση και ο ρόλος των γονέων στα τελευταία σχολικά βήματα είναι πολύ σημαντικός ώστε να κυλήσει ομαλά μια δύσκολη και απαιτητική χρονιά. Είναι σημαντικό οι γονείς να δείχνουν με τη στάση τους ότι είναι κοντά στα παιδιά και ότι τα αποδέχονται κατά τα αγαπούν ανεξαρτήτως αποτελέσματος, δίνοντας έμφαση στην προσπάθεια και όχι στο αποτέλεσμα. 

Όταν αυτοσκοπός είναι μόνο η επίδοση, καλλιεργούνται υψηλές προσδοκίες που αυξάνουν το στρες και προκαλούν έντονη απογοήτευση αν δεν πραγματοποιηθούν. Οι τελικές εξετάσεις αποτελούν αδιαμφισβήτητα, ένα σημαντικό σταυροδρόμι στη ζωή ενός νέου ανθρώπου, αλλά σε καμία περίπτωση το μόνο σημαντικό. Έχοντας αυτό υπόψη τους, οι γονείς θα πρέπει να παραμείνουν βράχοι και στήριγμα στα παιδιά τους, ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν ελεύθερα τα φτερά τους μετά το σχολείο και να επιτύχουν όποιο δρόμο και αν πάρουν.

Προβολή του βίντεο από την εκπομπή "Ηρθε και Έδεσε"

Πασχαλινό Βίντεο

Αφιέρωμα στις επετείους για τις 25 Μαρτίου και 1η Απριλίου

Τραγούδι 1ης Οκτωβρίου

Contact Us

Drop us a quick message and we will get back to you.

Start typing and press Enter to search