ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΓΑΛΛΙΚΑ ΜΕΣΩ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Μαθαίνοντας Γαλλικά μέσω Παιχνιδιού

Στο πλαίσιο προώθησης της γαλλικής γλώσσας, πραγματοποιήθηκε επιμορφωτικό σεμινάριο στη Λιθουανία. Στο σεμινάριο αυτό συμμετείχαν ομάδες από διάφορες χώρες όπως η Γαλλία, Λιθουανία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο και η Κύπρος. 

Η χώρα μας εκπροσωπήθηκε από τον καθηγητή γαλλικής φιλολογίας και γλώσσας της Σχολής, κ. Φίλιο Φανή και το LCEducational Κύπρου. Μαθητές της Ιδιωτικής Σχολής ΦΟΡΟΥΜ μαζί με τον καθηγητή τους, μελέτησαν την πλατφόρμα Ludiq’ Τee, η οποία αποτελεί ένα εργαλείο διδασκαλίας της γλώσσας με παιχνιδιάρικο τρόπο. Μέσα από την πλατφόρμα αυτή, ο εκπαιδευόμενος μπορεί να εμπλουτίσει το λεξιλόγιο του, να βελτιώσει την ορθογραφία του αλλά και τον προφορικό του λόγο στη γαλλική γλώσσα μέσα από παιχνίδια. 

Η Ludiq’ Τee βελτιώνει τις δεξιότητες γραφής χρησιμοποιώντας στοιχεία παιχνιδιού. Στόχος της πλατφόρμας είναι η βελτίωση των δεξιοτήτων γραφής, χρησιμοποιώντας στοιχεία παιχνιδιού, δημιουργώντας ένα νέο ψηφιακό εργαλείο που έχει σχεδιαστεί για να αναπτύξει γραπτές γλωσσικές δεξιότητες και ταυτόχρονα να προωθήσει τη γαλλική γλώσσα με σωστό τρόπο. 

Το επόμενο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο τον Δεκέμβριο. Συνδιοργανωτής του προγράμματος είναι το LCEducational Κύπρου. 

Σημαντικό είναι να τονιστεί ότι από την επόμενη σχολική χρονιά το μάθημα των γαλλικών θα είναι υποχρεωτικό στην Β και Γ Λυκείου, δύο ώρες την εβδομάδα. Το Υπουργείο Παιδείας ήδη από φέτος ξεκίνησε πιλοτικό πρόγραμμα σε αρκετά σχολεία της Κύπρου. Παράλληλα, πραγματοποιούνται οι εξετάσεις DELF A1 scolaire στην Γ’ Γυμνασίου, DELF A2 scolaire στην Α’ Λυκείου και το DELF B1 scolaire για την Γ’ Λυκείου. Αξίζει να τονιστεί ότι το εκπαιδευτικό σύστημα στη Γαλλία προσφέρει δωρεάν μόρφωση, φτάνει ο μαθητής να έχει εξασφαλίσει το επίπεδο DELF B1+. 

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι μαθητές της Ιδιωτικής Σχολής ΦΟΡΟΥΜ επιλέγουν να παρακαθίσουν σε εξετάσεις γαλλικών ώστε να μπορέσουν να εξασφαλίσουν μελλοντικά μια θέση στο εκπαιδευτικό σύστημα της Γαλλίας. 

Προβολή του βίντεο από την εκπομπή "Ηρθε και Έδεσε"

Πασχαλινό Βίντεο

Αφιέρωμα στις επετείους για τις 25 Μαρτίου και 1η Απριλίου

Τραγούδι 1ης Οκτωβρίου

Contact Us

Drop us a quick message and we will get back to you.

Start typing and press Enter to search