ΦΥΣΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΛΑΤΙΑ

Καλλιτεχνική Εκδήλωση ΦΟΡΟΥΜ 2020

Το αγέρι της θάλασσας φύσηξε! Κι εμείς συνταξιδιώτες καλπάσαμε πάνω στις γραμμές των οριζόντων, αναζητώντας την ουσία της ζωής πίσω από τους ήχους των κυμάτων μιας θάλασσας, που άλλοτε ήρεμα μας νανουρίζει κι άλλοτε φουρτουνιασμένη ξυπνά τις αισθήσεις μας.

Χθες βράδυ, στην καλλιτεχνική εκδήλωση της Σχολής μας, παρακολουθήσαμε το ταξίδι του ανθρώπου από τη γέννηση, στην παιδική ηλικία, έπειτα στην εφηβεία και, τέλος, στην ενηλικίωσή του, ταυτίζοντάς το με την πορεία του ήλιου και τους ποικίλους θαλασσινούς κυματισμούς. Η ανατολή που συμβολίζει το πρώτο άνοιγμα των ματιών του ανθρώπου στη ζωή, δίνει τη θέση της στο μεσημέρι, που ταυτίζεται με την παιδική ηλικία, η οποία φωτίζεται από τις δυνατότερες ακτίνες του ήλιου. Ακολουθεί το απόγευμα, στο οποίο μας οδηγεί από το χέρι μια εφηβεία που περνά από σαράντα κύματα, για να έλθει το βράδυ που όλα πια ηρεμούν, καθώς το ταξίδι του ενήλικα οδεύει να ολοκληρώσει τον κύκλο του, δίνοντας το τιμόνι στο ταξίδι της επόμενης γενιάς.

Πρωταγωνιστές σε όλη αυτήν τη διαδρομή τα παιδιά! Κυβερνήτες και συνοδοιπόροι στο ταξίδι! Ξεδίπλωσαν τους εαυτούς τους και το ταλέντο τους, σε μια προσπάθεια να περάσουν τα δικά τους μηνύματα, μέσα από την κίνηση, τον χορό, τους ήχους, τις μουσικές και τις λέξεις. Η εκδήλωση αποτελεί το επιστέγασμα μιας πολύμηνης προσπάθειας γεμάτης συγκινήσεις, μιας παιδοκεντρικής παράστασης όπου ο καθένας εξέλιξε τη δημιουργικότητά του, έτσι ώστε όλοι μαζί να ανακαλύψουμε μια καινούρια πτυχή του εαυτού μας.

Contact Us

Drop us a quick message and we will get back to you.

Start typing and press Enter to search