ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ GLOBAL MONEY WEEK

Το σχολείο μας συμμετείχε στην παγκόσμια αυτή γιορτή ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για το χρήμα που συνδιοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας.

Οι βασικές γνώσεις οικονομικών μας αφορούν όλους. Γιατί όλοι θα πάρουμε κάποια στιγμή τον ρόλο του καταθέτη, του δανειζόμενου, του επενδυτή, του εργαζόμενου, του επιχειρηματία, ή του διαχειριστή των εισοδημάτων του.

Η χρηματοοικονομική παιδεία είναι πλέον αναγκαιότητα. Στα πλαίσια αυτής της αναγκαιότητας εντάσσεται και η Παγκόσμια Εβδομάδα Χρήματος.

Ο θεσμός αυτός είναι μια ετήσια παγκόσμια γιορτή ευαισθητοποίησης παιδιών και νέων σε διάφορα θέματα που αφορούν το χρήμα. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο και συγκεκριμένα κάθε Μάρτιο. Μέσω τοπικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, ο θεσμός αυτός αποσκοπεί στην εμπλοκή παιδιών και νέων στη μάθηση για την οικονομική εκπαίδευση, αποταμίευση, δημιουργία μέσων διαβίωσης, απόκτηση απασχόλησης και την εξέλιξη τους σε επιχειρηματίες.

Οι μαθητές των οικονομικών της Ιδιωτικής Σχολής ΦΟΡΟΥΜ, υιοθετώντας το σλόγκαν του θεσμού «Learn, Save, Earn», συμμετείχαν σε διάφορες δράσεις δημιουργώντας αφίσα, photo frame, video αλλά και ψηφιακό παιχνίδι.

Το διαφημιστικό video ετοίμασε ο μαθητής μας Δημήτρης Ευγενίου (Δ4) ενώ το ψηφιακό παιχνίδι ο Νικόλας Λουκά (Δ4) με τη βοήθεια των μαθητών του κλάδου των οικονομικών που ετοίμασαν τις ερωτήσεις. Την αφίσα δημιούργησε η Χρυστάλλα Φωκά (Στ4) και η Έλενα Λύμπουρα (Δ4).

Μπορέιτε να παίξετε το παιχνίδι που ετοίμασαν οι μαθητές μας ακολουθώντας τον πιο κάτω σύνδεσμο:

Ψηφιακό Παιχνίδι

GLOBAL MONEY WEEK

«Learn, Save, Earn»

Παρελάσεις 25ης Μαρτίου

Contact Us

Drop us a quick message and we will get back to you.

Start typing and press Enter to search