ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΓΑΠΗΣ

Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης με μαθήματα περί ισότητας και αποδοχής

Μαθήματα αγάπης, αποδοχής, σεβασμού και προώθησης της ισότητας από τον Mohamed Diampagate στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Αγάπης (14/12/22). Στην ίδια εκδήλωση εκπρόσωπος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, παρουσίασε τους σκοπούς και τις δράσεις του οργανισμού ενημερώνοντας τους μαθητές της Σχολής μας πώς μπορούν να εμπλακούν στα κοινά.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης που τιμάται κάθε χρόνο στις 14 Δεκεμβρίου, η Ιδιωτική Σχολή ΦΟΡΟΥΜ στα πλαίσια του προγράμματος «Σχολείο Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Mohamed Diampagate, ο οποίος μοιράστηκε τη δική του ιστορία με τους μαθητές της Σχολής μας. Μια ιστορία σαν χιλιάδες άλλες, που δυστυχώς γράφτηκε μέσα από τον αγώνα επιβίωσης του νεαρού στην γενέτειρα του, την Ακτή Ελεφαντοστού, την επιτυχία του να ξεφύγει από τη φτώχεια και τον κίνδυνο και να καταλήξει στην Κύπρο όπου εργάζεται, σπουδάζει, προπονείται και προσπαθεί για το δικό του καλό αλλά και των γύρω του.

Μια ιστορία που αποτελεί πηγή έμπνευσης, τόσο για τους μαθητές, όσο και για τη σύγχρονη κοινωνία, η οποία οφείλει να απεγκλωβιστεί από κάθε τι σαθρό που βλέπει το φως της δημοσιότητας και να καλλιεργήσει ξανά πανανθρώπινες αξίες, όπως είναι η αγάπη, η δικαιοσύνη, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, η προσήλωση στον ίδιο τον άνθρωπο.

Παρούσα στην εκδήλωση και η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου, κ. Διαμάντω Ζησιμοπούλου, η οποία παρουσίασε τους σκοπούς και τις δράσεις του συμβουλίου και ενημέρωσε τους τρόπους με τους οποίους οι νέοι μπορούν να εμπλακούν στα κοινά.

Τέλος, οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Σχολείο Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε βιωματικό εργαστήρι που οργανώθηκε από εκπαιδευτές του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου. Στο πλαίσιο αυτού, οι μαθητές, μέσα από συγκεκριμένα σενάρια, είχαν την ευκαιρία να υποδυθούν ρόλους, να αλληλεπιδράσουν και να ανταλλάξουν απόψεις.

Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης 2022

Junior Achievement

Τραγούδι 1ης Οκτωβρίου

ParkingTek Video Promotion

Contact Us

Drop us a quick message and we will get back to you.

Start typing and press Enter to search