ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ

Μια παρουσίαση για τον διαδικτυακό εκφοβισμό είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου της Ιδιωτικής Σχολής ΦΟΡΟΥΜ!

Οι τελειόφοιτοι της σχολής πληροφορήθηκαν όλα όσα περιλαμβάνονται στην έννοια του διαδικτυακού εκφοβισμού, τους τρόπους με τους οποίους αυτός εφαρμόζεται στη σημερινή εποχή αλλά και το πώς μπορούν να προστατευθούν και να δράσουν σε περίπτωση που βρεθούν αντιμέτωποι με το φαινόμενο αυτό.

Την παρουσίαση συντόνισαν δύο εκπαιδευόμενες φοιτήτριες, η Κυριακή και η Κική από το ΚΕΣΥ, οι οποίες ασκούν την πρακτική τους ως σχολικοί ψυχολόγοι.  Το θέμα του διαδικτυακού εκφοβισμού ήταν ένα από τα θέματα που ζήτησαν οι ίδιοι οι αντιπρόσωποι των μαθητών της Γ’ Λυκείου ώστε να τύχουν σωστής ενημέρωσης.

Μαζί με την επότριά τους, παρουσίασαν τα είδη του διαδικτυακού εκφοβισμού, τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στο θύμα αλλά και το πιο σημαντικό, τρόπους με τους οποίους το κάθε άτομο μπορεί να προστατευθεί, να ζητήσει βοήθεια και να καταγγείλει τον εκφοβισμό.  Ακολούθως οι τελειόφοιτοι κατέθεσαν τις δικές τους απόψεις και ανέπτυξαν τους δικούς τους προβληματισμούς σύμφωνα με το φαινόμενο που τείνει να γίνει μάστιγα της εποχής.

Η δράση διοργανώθηκε από τον Συναισθηματικό Πυλώνα του σχολείου σε συνεργασία πάντα με το σχολείο.

Contact Us

Drop us a quick message and we will get back to you.

Start typing and press Enter to search