GLOBAL MONEY WEEK 2023

Δράσεις των μαθητών μας στο Global Money Week

Τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και τις γνώσεις τους χρησιμοποίησε ομάδα μαθητών μας λαμβάνοντας μέρος και στο φετινό Money Global Week, αφού μέσω του προγράμματος δημιούργησαν το δικό τους application – το TREENERGY, αφίσα, ημερολόγιο και βίντεο σχετικό με τη σωστή διαχείριση του χρήματος.

Συγκεκριμένα, ομάδα μαθητών μας σχεδίασε και δημιούργησε τη συσκευή 𝖳𝖱𝖤𝗘𝖭𝖤𝖱𝖦𝖸, για σκοπούς συμμετοχής στον διαγωνισμό της Μαθηματικής Επιχειρηματικότητας του οργανισμού, Junior Achievement. Το Project, κατά  τη δεύτερη ημέρα διεξαγωγής της εκδήλωσης, για την προώθηση των προϊόντων των μαθητών, βραβεύτηκε με το Best Exhibition Stand Award 2023. Οι μαθητές που συμμετείχαν στην ομάδα του 𝖳𝖱𝖤𝗘𝖭𝖤𝖱𝖦𝖸, ήταν: Γιώργος Χατζηθωμά, Μαρίτα Χατζηθωμά, Χάρης Χατζηθωμά και Νικόλας Λουκά.

Επίσης, ο  μαθητής μας Νικόλας Λουκά της Β’ Λυκείου έχει ετοιμάσει ένα βίντεο με θέμα το MONEY GLOBAL WEEK και οι μαθήτριες μας Ναταλία Κυριάκου  και Έλενα Λύμπουρα της Β’ Λυκείου έχουν ετοιμάσει αφίσα και ημερολόγιο  για το MONEY GLOBAL WEEK.

Ο θεσμός Global Money Week (Παγκόσμια Εβδομάδα Χρήματος) είναι μια ετήσια παγκόσμια γιορτή ευαισθητοποίησης των παιδιών και των νέων σε διάφορα θέματα που αφορούν το χρήμα και διοργανώνεται απο το Υπουργείο Παιδείας. Ξεκίνησε να γιορτάζεται το 2012 και διοργανώνεται από τον διεθνή Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Ο θεσμός Global Money Week (GMW) πραγματοποιείται κάθε χρόνο, και συγκεκριμένα κάθε Μάρτιο. Μέσω τοπικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, o θεσμός αυτός αποσκοπεί στην εμπλοκή παιδιών και νέων στη μάθηση για την οικονομική εκπαίδευση, την αποταμίευση, τη δημιουργία μέσων διαβίωσης, την απόκτηση απασχόλησης και την εξέλιξη τους σε επιχειρηματίες.

#treenergy #globalmoneyweek #technology #financialeducation

Η αφίσα και το ημερολόγιο που δημιούργησαν οι μαθήτριές μας για το Global Money Week

Best Exhibition Stand Award 2023

Βίντεο με θέμα: Money Global Week

Contact Us

Drop us a quick message and we will get back to you.

Start typing and press Enter to search