Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Ο δρόμος προς την Επιτυχία! Μέσα από την οπτική δύο φοιτητών.

Σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα και σε ένα φιλικό κλίμα οι μαθητές Β και Γ Λυκείου είχαν την ευκαιρία, τον Δεκέμβρη, να ακούσουν τις προσωπικές εμπειρίες δύο φοιτητών, οι οποίοι κατάφεραν επιτυχώς να εξασφαλίσουν θέση στον κλάδο σπουδών της επιλογής τους. Οι φοιτητές αφηγήθηκαν στους μαθητές μας τη δική τους προσωπική εμπειρία που είχαν στις τελευταίες τάξεις του λυκείου μέχρι την επίτευξη του στόχου τους αλλά και την γενικότερη εμπειρία που έχουν ως φοιτητές. Ενδιαφέρον είχε το κομμάτι της περιγραφής των φοιτητών για τη δική τους συναισθηματική και ψυχολογική κατάσταση κατά τη διάρκεια της προσπάθειας επίτευξης των στόχων τους.

Ο Αντώνης Παπαντωνίου, φοιτητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, μίλησε για τον κλάδο ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου αλλά και για τη διαχείριση τυχόν πίεσης και άγχους που είχε όταν ήταν τελειόφοιτος στη Γ’ Λυκείου. Ο Ανδρέας Γεωργίου είναι απόφοιτος της Σχολής ΦΟΡΟΥΜ και αποφοίτησε φέτος από την Ιατρική Σχολή της Πάτρας. Ο Ανδρέας μίλησε για την πορεία του ως φοιτητής στον κλάδο της ιατρικής, για την εμπειρία που είχε ως φοιτητής στο εξωτερικό αλλά και για τα μελλοντικά του πλάνα για συνέχιση των σπουδών του.

Ευχαριστούμε και τους δύο φιλοξενούμενούς μας για την πολύ εποικοδομητική συζήτηση που είχαν με τους μαθητές μας, αφού κράτησαν το ενδιαφέρον τους μέχρι το τέλος και κάλυψαν πολλές από τις απορίες και τις ανησυχίες τους για τη μελλοντική τους πορεία ως φοιτητές.

Contact Us

Drop us a quick message and we will get back to you.

Start typing and press Enter to search