Μαθητές εις το επιχειρείν

Δύο νέες επιχειρηματικές ιδέες παρουσιάζουν αυτή την περίοδο οι μαθητές της σχολής μας στα πλαίσια του προγράμματος Μαθητική Επιχείρηση του Junior Achievement. Η μια ιδέα λύνει τα χέρια των οδηγών που ψάχνουν απεγνωσμένα χώρο στάθμευσης, ενώ η άλλη αφορά ένα προϊόν που ενδυναμώνει τα φυτά μας.

Το Πρόγραμμα Μαθητική Επιχείρηση του JA παρέχει μια επιχειρηματική εμπειρία μάθησης για νέους/νέες ηλικίας 15 έως 18 ετών. Το πρόγραμμα επιδιώκει να καλλιεργήσει μια νέα γενιά επιχειρηματικών, καινοτόμων και πολιτικά σκεπτόμενων ταλέντων για την Κύπρο.

Οι μαθητές μας έμαθαν μέσα από το μεγαλύτερο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας στο νησί, πώς να πάρουν μια επιχειρηματική ιδέα από τον σχεδιασμό στην υλοποίηση και απέκτησαν πρακτική εμπειρία στην διαχείριση μιας πραγματικής επιχείρησης. Από το σχηματισμό ομάδας, την άντληση κεφαλαίων, την ανάπτυξη επιχειρηματικού σχεδίου, την ανάπτυξη προϊόντων, το μάρκετινγκ και τις πωλήσεις μέχρι και την οικονομική ρευστοποίηση της εταιρείας.

Σκοπός είναι να σχεδιαστεί ένα προϊόν ή μία υπηρεσία, που να ανταποκρίνεται σε προσδιορισμένες κοινωνικές ανάγκες, να είναι φιλικό προς το περιβάλλον και να διακρίνεται από καινοτόμα χαρακτηριστικά.

Για να το επιτύχουν αυτό, οι μαθητές μας είχαν την πλήρη καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους.

Εξαιρετικά σχόλια εξασφάλισαν οι δύο αυτές επιχειρηματικές ιδέες, όταν παρουσιάστηκαν από τους μαθητές στη διήμερη Εμπορική Έκθεση, του οργανισμού Junior Achievement στο Mall of Cyprus. Εκεί το κοινό είχε την ευκαιρία να μάθει από κοντά για την εφαρμογή (application) ParkingTek η οποία σκοπό έχει να βοηθά τους χρήστες να βρουν χώρους στάθμευσης στον προορισμό τους, αλλά και για το Planny Liquid, ένα νέο προϊόν εκχύλισμα κομπόστ, το οποίο βοηθά στην υγιή και γερή ανάπτυξη των φυτών χωρίς να προκαλεί μόλυνση του περιβάλλοντος.

Η εφαρμογή ParkingTek δημιουργήθηκε με σκοπό να βοηθήσει τους οδηγούς να βρουν χώρο στάθμευσης κοντά στον προορισμό τους. Ενώ κατευθύνονται στην περιοχή που θέλουν να επισκεφθούν, η εφαρμογή εμφανίζει τα σημεία στάθμευσης που είναι κοντά. Αξιοσημείωτο είναι ότι η εφαρμογή ισχύει τόσο για Κύπρο όσο και για την Ελλάδα.

Από την άλλη, το Planny Liquid ή αλλιώς το ‘plants energy drink’ όπως χαρακτηριστικά λέγεται, είναι ένα οικολογικό υγρό το οποίο αφορά στην περιποίηση των φυτών, μακριά από οτιδήποτε χημικό και απόλυτα θρεπτικό για την ανάπτυξη των φυτών.

Οι μαθητές της Σχολής παρουσίασαν τις Επιχειρηματικές τους ιδέες στα μέσα μαζικής δικτύωσης αλλά και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης (τηλεοπτικές εκπομπές). Οι μαθητές μας είχαν την υποστήριξη και την καθοδήγηση των καθηγητών του Τμήματος Οικονομικών της Σχολής μας, Μιχάλη Κωνσταντίνου, Σάββα Γεωργίου, Λέανδρου Ηλιάδη και Στέλλας Ιωάννου.

Η εφαρμογή ParkingTek, προκρίθηκε στις δέκα καλύτερες μαθητικές επιχειρήσεις της Κύπρου!

To κοινό μπορεί να «ακολουθήσει» τις επιχειρηματικές ιδέες πατώντας στα πιο κάτω links:

https://www.instagram.com/planny.cy/

https://www.instagram.com/parkingtek_official/

Junior Achievement

ParkingTek Video Promotion

Παρελάσεις 25ης Μαρτίου

Πασχαλινό Βίντεο

Τραγούδι 1ης Οκτωβρίου

Contact Us

Drop us a quick message and we will get back to you.

Start typing and press Enter to search