ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ

Συνέντευξη από επιτυχημένο αυτοδημιούργητο επαγγελματία

Ευχαριστούμε τον Δρα. Θεόδωρο Παναγιώτου για την εμπνευστική ομιλία του προς τους μαθητές της Β’ και Γ’ Λυκείου της Σχολής μας. Οι μαθητές μας που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον Δρα. Παναγιώτου και να του κάνουν ερωτήσεις σχετικά με τη ζωή του και την επαγγελματική του καριέρα.

O Δρ. Θεόδωρος Παναγιώτου είναι Διευθυντής του Cyprus International Institute of Management (CIIM), όπου διδάσκει Οικονομικά, Περιβαλλοντική Διοίκηση και Ηθική των επιχειρήσεων και κυβερνήσεων. Είναι επίσης, μέλος του Συμβουλίου Εθνικής Οικονομίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Διετέλεσε για 25 χρόνια Καθηγητής Οικονομικών και Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο Harvard και σύμβουλος πολλών κυβερνήσεων και επιχειρήσεων στις ΗΠΑ (Μπιλ Κλίντον και Μπαράκ Ομπάμα), την Κίνα, τη Ρωσία, την Ανατολική Ευρώπη, τη Βραζιλία, το Μεξικό, και την Κεντρική Αμερική. Έχει πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο στην οικονομική ανάπτυξη και τη περιβαλλοντική διαχείριση.

Πρόσφατα διετέλεσε σύμβουλος της Υψηλού Επιπέδου Επιτροπής του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τη Χρηματοδότηση της προστασίας του πλανήτη από τις κλιματικές αλλαγές.  Ο Δρ. Παναγιώτου έχει αναγνωρισθεί για τη συμβολή του στο έργο της Διακυβερνητικής Επιτροπής για τις Κλιματικές Αλλαγές (IPCC), το οποίο έχει τιμηθεί με το Βραβείο Νόμπελ  το 2007.

Ο Δρ. Παναγιώτου κατάγεται από το χωριό Αλάμπρα και παρόλο που μεγάλωσε σε μια φτωχή οικογένεια, χωρίς οικονομικούς πόρους κατάφερε να χαράξει μια σπουδαία επαγγελματική πορεία και να αποτελέσει πρότυπο ενός αυτοδημιούργητου επιτυχημένου επαγγελματία. Αποτέλεσε λοιπόν ζωντανό παράδειγμα για τους μαθητές μας, οι οποίοι έμαθαν βιωματικά τη σημασία του να έχουν όραμα στη ζωή τους και να επιδιώκουν την επίτευξή του με προσπάθεια, επιμονή και υπομονή.

Contact Us

Drop us a quick message and we will get back to you.

Start typing and press Enter to search