Η 𝖳𝖱𝖤𝗘𝖭𝖤𝖱𝖦𝖸, ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ, ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ

Η 𝖳𝖱𝖤𝗘𝖭𝖤𝖱𝖦𝖸, το ηλιακό δέντρο του Φόρουμ, βραβεύτηκε

Ομάδα μαθητών της Σχολής μας, σχεδίασε και δημιούργησε τη συσκευή 𝖳𝖱𝖤𝗘𝖭𝖤𝖱𝖦𝖸, για σκοπούς συμμετοχής στον διαγωνισμό της Μαθηματικής Επιχειρηματικότητας του οργανισμού, Junior Achievement. Το Project, κατά  τη δεύτερη ημέρα διεξαγωγής της εκδήλωσης, για την προώθηση των προϊόντων των μαθητών, βραβεύτηκε με το Best Exhibition Stand Award 2023.

H 𝖳𝖱𝖤𝗘𝖭𝖤𝖱𝖦𝖸 είναι ένα υπερσύγχρονο ηλιακό δέντρο. To προϊόν είναι ιδανικό για δημόσιες τοποθεσίες, όπως στάσεις λεωφορείων, πάρκα και άλλες περιοχές υψηλής κυκλοφορίας, όπου οι άνθρωποι μπορούν να φορτίζουν τις συσκευές τους ενώ βρίσκονται εν κινήσει.

Τα ηλιακά πάνελ παράγουν ηλεκτρική ενέργεια, από την ενέργεια του ήλιου, η οποία στη συνέχεια χρησιμοποιείται για να τροφοδοτήσει τις θύρες φόρτισης που βρίσκονται στη βάση του δέντρου. Οι χρήστες απλώς συνδέουν τις συσκευές τους στις θύρες φόρτισης που βρίσκονται στη βάση του δέντρου και οι ηλιακοί συλλέκτες κάνουν τα υπόλοιπα. Οι θύρες φόρτισης είναι συμβατές με ένα ευρύ φάσμα συσκευών και μπορούν να φορτίζουν πολλές συσκευές ταυτόχρονα.

Ο JA Κύπρου είναι μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού JA, του μεγαλύτερου στον κόσμο μη-κερδοσκοπικού οργανισμού, ο οποίος είναι αφιερωμένος στην εκπαίδευση μαθητών/τριών στους τομείς της επιχειρηματικότητας, της εργασιακής ετοιμότητας και χρηματοοικονομικών δεξιοτήτων, μέσα από εξειδικευμένα βιωματικά προγράμματα.

#treenergy

Έργα των μαθητών που βραβεύτηκαν

Βίντεο με θέμα: Τα Ενετικά Τείχη στην Πύλη Αμμοχώστου στη Λευκωσία

Contact Us

Drop us a quick message and we will get back to you.

Start typing and press Enter to search