ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΒΙΝΤΕΟ

Τα κορίτσια των Καλών Τεχνών μας βραβεύτηκαν!!

Το Σάββατο, 4 Μαρτίου, οι μαθήτριες Ιατρίδη Διδώ, Λυμπούρα Έλενα και Μίτα Βερονίκη του Ε’5 (μαθήτριες του Κλάδου Καλών Τεχνών – Θέματα Τέχνης) βραβεύτηκαν με το Πρώτο Βραβείο Παγκύπρια, στον μαθητικό διαγωνισμό παραγωγής βίντεο, για μαθητές ηλικίας 15-18 ετών που προκηρύχθηκε από τη Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τη Δικοινοτική Επιτροπή για τον Πολιτισμό.

Οι υποψήφιοι μαθητές καλέστηκαν να επιλέξουν ένα μνημείο πολιτιστικής κληρονομίας της Κύπρου και να επιστρατεύσουν τη φαντασία τους για να δημιουργήσουν ένα ενδιαφέρον βίντεο εμπνευσμένο από την ιστορία ή/και τα σύγχρονα στοιχεία του μνημείου αυτού, ως αναπαράσταση ή σκηνικό για την αφήγηση μίας ιστορίας. Οι μαθήτριες μας επέλεξαν τα Ενετικά Τείχη στην Πύλη Αμμοχώστου στη Λευκωσία και ο τίτλος του βίντεό τους είναι, ο “Στεφανωμένος”.

Στόχοι του διαγωνισμού ήταν οι μαθητές να γνωρίσουν και να εκτιμήσουν τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομίας της Κύπρου και να ενθαρρυνθεί η ανταλλαγή μεταξύ των ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων μαθητών.

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, που μαθητές του Τμήματος Τεχνών, διαπρέπουν γενικά, σε διαγωνισμό βίντεο και είμαστε πολύ χαρούμενοι για την εικαστική αυτή εξέλιξη.

Συγχαίρουμε, τόσα τα παιδιά για το βραβείο τους, όσο και τον Καθηγητή Τέχνης Παντελή Νικολάου, για την καθοδήγηση και την ενθάρρυνση που δίνει στα παιδιά.

Πρώτο Βραβείο Παγκύπρια, στον μαθητικό διαγωνισμό παραγωγής βίντεο

Βίντεο με θέμα: Τα Ενετικά Τείχη στην Πύλη Αμμοχώστου στη Λευκωσία

Contact Us

Drop us a quick message and we will get back to you.

Start typing and press Enter to search