ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Οι μαθητές μας στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο Στρασβούργο και να συμμετάσχουν στην ημερίδα που διοργάνωσε το Euroscola, είχαν μαθητές από σχολεία της Κύπρου και την Ιδιωτική Σχολή ΦΟΡΟΥΜ.

Η κυπριακή αποστολή αποτελούμενη από 24 μαθητές, ταξίδεψε στο Στρασβούργο της Γαλλίας, με σκοπό να συμμετάσχει στην ημερίδα με θέμα, «ΜΜΕ και Δημοκρατία: οι ενέργειες της ΕΕ για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης».

Ένα θέμα αρκετά επίκαιρο, το οποίο απαιτεί τη δέουσα προσοχή, τόσο από τους άμεσα ενεργούς στα ΜΜΕ, όσο και από τους δέκτες που οφείλουν να στέκονται κριτικά απέναντι σε όσα τους παρέχονται, ως πληροφορίες και να «φιλτράρουν» το περιεχόμενο των ειδήσεων αλλά και διαδικτυακών αναρτήσεων που παρέχουν είδηση ή πληροφόρηση.

Οι νέοι, ως οι μελλοντικοί Ευρωπαίοι πολίτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το τι γίνεται στην Ευρώπη, τα μέτρα που λαμβάνονται απέναντι στην παραπληροφόρηση αλλά και να ανταλλάξουν απόψεις γύρω από το σχετικό θέμα, να μιλήσουν για δικές τους εμπειρίες και να εκφράσουν τις προσδοκίες και τα σχέδιά τους για το εγγύς μέλλον.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιθυμώντας να δώσει στους νέους της Ευρώπης ηλικίας 16-18 ετών, τη δυνατότητα να συναντηθούν, να ανταλλάξουν θέσεις και γνώμες πάνω στις εμπειρίες τους, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να εκφράζουν τις δικές τους βλέψεις απέναντι στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα, διοργανώνει τις ημερίδες «Euroscola». Οι ημερίδες αυτές γίνονται στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ολομέλειας, στο κτήριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και παίρνουν τη μορφή ενός Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων.

Στην ημερίδα λαμβάνουν μέρος περισσότεροι από 500 περίπου μαθητές από τα 27 κράτη μέλη της Ένωσης. Στόχοι του προγράμματος, μεταξύ άλλων, είναι η εξοικείωση των νέων με τη λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών, η ευαισθητοποίηση τους στον ρόλο που θα κληθούν να παίξουν στη μελλοντική οργάνωση της Ευρώπης, η συνειδητοποίηση της ανάγκης προάσπισης της δημοκρατίας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων και η εξεύρεση μέσων που θα τους επιτρέψουν στους νέους να εκφράσουν τις προσωπικές τους απόψεις και να αξιοποιήσουν την επιθυμία τους για προσφορά.

Οι μαθητές της Σχολής μας, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τους υπόλοιπους ευρωπαίους μαθητές και να εκφράσουν τη θέση τους μέσα από τη συμμετοχή τους σε διάφορα ερωτηματολόγια. Οι καθηγητές της Σχολής που συνόδευαν τους μαθητές, κ. Φίλιος Φάνης και κ. Μαρία Ονουφρίου, είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε βιωματικό εργαστήρι, κατά το οποίο ενημερώθηκαν για διάφορα εργαλεία τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί στην τάξη για την εξοικείωση των μαθητών σε θέματα παραπληροφόρησης.

Οι μαθητές που ταξίδεψαν στο Στρασβούργο ήταν:

  • Ανδρέας Βρόντης
  • Μαρίλια Μιχαήλ
  • Κατερίνα Κούλα
  • Σόλωνας Μάτσης
  • Στυλιάνα Χατζηκουμή
  • Μελίνα Παναγή
  • Διδώ Ιατρίδη
  • Άννα Μαρία Ιωάννου
  • Εμμανουέλα Παναγίδου

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2023

Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης 2022

Τραγούδι 1ης Οκτωβρίου

ParkingTek Video Promotion

Contact Us

Drop us a quick message and we will get back to you.

Start typing and press Enter to search