ΦΩΣ ΜΟΥ

Φως μου,

Κοιτώντας στο φως, χορεύοντας στο δικό μας φως, γινόμαστε ένα και αναγεννιόμαστε, δημιουργούμε, δίνουμε και λαμβάνουμε…γινόμαστε φως!

Κοιτώντας στο φως, αφήνουμε πίσω μας σκιές.

Ναι, στην άκρη κάθε τούνελ υπάρχει πάντα φως!

Άπλετο φως ας απλωθεί παντού,

Στην κάθε κίνησή μας, στην κάθε στιγμή μας.

Το Τμήμα Χορού της Σχολής Φόρουμ, μαζί με τη Συντονίστρια του Τμήματος Μαρία Καμπέρη και την Καθηγήτρια Χορού Κατερίνα Παπαγεωργίου, εμπνεύστηκαν από το φως και δημιούργησαν, μέσα από τις κινήσεις τους, μια παράσταση που είχε ως σκοπό να προβάλει τον σημαντικό ρόλο που διακατέχει το φως στην καθημερινότητά μας. Όλη η φιλοσοφία τη παράστασης, από τη δημιουργία της αφίσας μέχρι τις χορογραφίες, κινείται γύρω από την έννοια του φωτός. Βασική αρχή για τη δημιουργία ήταν η ιδέα ότι τα παιδία είναι φως!

Μέσα από τη συγκεκριμένη παράσταση, εκπληρώνονται αρκετοί από τους βασικούς στόχους δημιουργίας και λειτουργίας του Τμήματος Χορού. Πιο συγκεκριμένα, στο πρώτο μέρος η χορογραφία (μουσική σύνθεση και εκτέλεση Νίκου Ευαγγέλου), είναι θεματική και βασίζεται στην ιδέα της δημιουργικότητας και της δημιουργικής κίνησης. Η χορογραφία αυτή μπορεί από μόνη της να αποτελέσει έργο σε εξέλιξη και να αναπτυχθεί ως ξεχωριστή παράσταση. Στο δεύτερο μέρος οι μουσικές είναι επιλογές των ίδιων των παιδιών και οι κινησιολογικές ιδέες τους βρήκαν έδαφος για ανάπτυξη. Ακολούθως, τα παιδιά διαχωρίστηκαν αφού επέλεξαν το χορευτικό είδος, στο οποίο θα ήθελαν να συμμετάσχουν (κλασσικό μπαλέτο ή νεοκλασικό χορό). Τέλος, ο στόχος μας για δημιουργία κοινότητας χορού και συνεργασιών εκπληρώνετε, τόσο με τη φιλική συμμετοχή του Κλάδου Χορού του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (χορογραφία Alexander Michael), όσο και με τη συμμετοχή της Κατερίνας Παπαγεωργίου σε χορογραφία μαζί με τις μαθήτριες της Δ΄ τάξης.

Επιπρόσθετα, εστίαση δόθηκε στη διαδικασία δημιουργίας, η οποία ήταν καθόλα παιδοκεντρική, λαμβάνοντας πρωτίστως υπόψη τα παιδιά, τις ανάγκες τους και το πώς τα ίδια θα αισθάνονταν άνετα, ωραία και δημιουργικά μέσα από τη διαδικασία δημιουργίας και προβών της παράστασης. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, οι αναπτυξιακές και καλλιτεχνικές ανάγκες των παιδιών εκπληρώθηκαν. Βασιστήκαμε στην Αρχή της Διασφάλισης του Συμφέροντος του Παιδιού και τα Δικαιώματα της Σύμβασης σε σχέση με τη συμμετοχή των παιδιών σε καλλιτεχνικές παραγωγές. Η παράσταση είναι δική τους.

Ευχαριστούμε:

  • Τον Νίκο Ευαγγέλου για τη Μουσική Σύνθεση και Εκτέλεση της έναρξης της παράστασης
  • Τον Παντελή Νικολάου για τη δημιουργία της Εικόνας της αφίσας και τους μαθητές του Κλάδου Τεχνών της Ιδιωτικής Σχολής Φόρουμ
  • Τις φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας του Τμήματος Μουσικής και Χορού στο Πρόγραμμα Χορού και τον καθηγητή τους AlexanderMichael
  • Το προσωπικό του Σατιρικού Θεάτρου για τη συνεργασία
  • Τον Σάββα Θωμά για την γραφιστική επιμέλεια και σχεδιασμό
  • Τον Μάριο Αρτέμη για τις μεταφορές των μαθητών
  • Την Άντρη Τζιόζεφ για τις φωτογραφίες
  • Τον Μαρίνο Μελετίου για τη βιντεοσκόπηση
  • Tην Άντρη Δημητρίου για την οργάνωση των εισιτηρίων
  • Την Κωνσταντίνα Αριστείδου για τη διεύθυνση παραγωγής
  • Όλους τους γονείς για τη συνεργασία τους και όλους τους μαθητές που αφιέρωσαν χρόνο για το «Φως μου».
Contact Us

Drop us a quick message and we will get back to you.

Start typing and press Enter to search