ΣΤΗ ΒΑΥΑΡΙΑ, ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ERASMUS

Erasmus 2023

Ταξίδι στη Βαυαρία της Γερμανίας πραγματοποίησαν μαθητές της Σχολής μας, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus.

Με πρωτόγνωρες αναμνήσεις  και όμορφα συναισθήματα επέστρεψαν οι έξι μαθήτριες της Α’ λυκείου από τη Βαυαρία της Γερμανίας, όπου ταξίδεψαν μέσω του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus. To ταξίδι πραγματοποιήθηκε από τις 13 μέχρι και τις 18 Μαρτίου και οι μαθήτριες Μαρία Σιεκέρη (Δ3), Άντρεα Ιουλιανού (Δ5), Μαριάμ Αντωνίου (Δ1), Μικαέλλα Γρηγορίου (Δ6), Αντριάνα Χρυσοστόμου (Δ3) και Χρύσα Ευριπίδου (Δ1) φιλοξενήθηκαν από έξι μαθήτριες από τη Γερμανία, τις οποίες είχαν φιλοξενήσει και οι ίδιες στην Κύπρο τον περασμένο Νοέμβριο.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε δημιουργικές δραστηριότητες, να αλληλοεπιδράσουν με άλλους μαθητές στο σχολείο εκεί και να έρθουν πιο κοντά με τις Βαυαρικές παραδόσεις.

Ξεχωριστά σημεία στην εκδρομή τους ήταν η πόλη του Augsburg, την οποία εξερεύνησαν θαυμάζοντάς τα σημαντικότερα στοιχεία της, όπως το επιβλητικό Goldener Saal. Τελευταία πρωινή εξόρμηση αποτέλεσε η ξενάγηση στο κάστρο Νοϊσβανστάιν, με θέα τις γερμανικές άλπεις.

Το όμορφο ταξίδι έκλεισε με το αποχαιρετιστήριο πάρτι σε παραδοσιακό εστιατόριο, όπου οι συμμετέχοντες, μαθητές και καθηγητές πήραν τα διπλώματά τους.

Όλα αυτά φυσικά δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς την πολύτιμη βοήθεια της εκπαιδευτικού και επικεφαλής της ομάδας του Εrasmus, κ. Αλίκη Λιονταρή αλλά και των συνοδών καθηγητριών, κ. Χαρά Τσίγκη και κ. Βασιλεία Νεάρχου.

Άρθρο της μαθήτριας, Μαρίας Σιεκερή (Δ3)

Βίντεο με θέμα: Τα Ενετικά Τείχη στην Πύλη Αμμοχώστου στη Λευκωσία

Contact Us

Drop us a quick message and we will get back to you.

Start typing and press Enter to search