ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ 1Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Εορτασμοί για τις εθνικές επετείους

Με δρώμενα, ποιήματα, τραγούδια και χορούς οι μαθητές συμμετείχαν στην εκδήλωση και τίμησαν τους αγώνες και τις θυσίες των ηρώων μας για την απελευθέρωση από τον εχθρικό ζυγό.

Για την εθνική γιορτή της 25ης Μαρτίου, οι μαθητές του ΦΟΡΟΥΜ απένειμαν τιμές στους πρωτεργάτες και στους δημιουργούς του Ελληνικού θαύματος που προέταξαν φράχτη τα στήθη τους και έπεσαν στις πύλες της πατρίδος για την τιμή και την ελευθερία τους.

Σημαντική αναφορά έγινε για τον Αρχιεπίσκοπο Κυπριανό, ο οποίος θυσίασε τη ζωή του για την ελευθερία του ελληνισμού στην Κύπρο. Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε αναπαράσταση της έντονης λογομαχίας του Αρχιεπίσκοπου με τον Μουσελίμ Αγά.

Για την εθνική γιορτή της 1ης Απριλίου οι μαθητές της σχολής, απένειμαν φόρο τιμής στα νέα παιδιά, όπου πολέμησαν και θυσιάστηκαν για αυτό το ιερό νησί, διότι θεωρούσαν τη ζωή περιττή μέσα στην σκλαβιά. Σημαντικά πρόσωπα των δρώμενων ήταν ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης, ο οποίος θυσίασε τα νιάτα του στον βωμό της ελευθερίας. Αξιοσημείωτη ήταν η αναπαράσταση της 9ης Αυγούστου 1956, ημερομηνία κατά την οποία ο Ανδρέας Ζάκος, ο Ιάκωβος Πατάτσος και ο Χαρίλαος Μιχαήλ πέρασαν στην αθανασία.

Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς τη συμβολή του καθηγητή μουσικής κο Νίκου Ευαγγέλου, της καθηγήτριας ελληνικής φιλολογίας κας Βασιλικής Παμπακά και της ΒΔ κας Μαρίας Χριστοδουλίδου. Το μουσικό σχήμα του σχολείου μας απέδωσε μουσικά, τα γεγονότα των δύο αυτών τεράστιων εθνικών εορτών, ενώ ταλαντούχοι μαθητές απήγγειλαν και αφηγήθηκαν στιγμές που ξεχώρισαν στους αγώνες.

Οι μαθητές της Σχολής όπου συμμετείχαν στους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου και της 1ης Απριλίου άφησαν ένα ηχηρό μήνυμα, υπενθυμίζοντας μας, πως η ελληνική ψυχή είναι σαν το παραμυθένιο πουλί που καίγεται, γίνεται στάχτη κι από τη στάχτη ξαναπετιέται ανανεωμένη.

Τέλος, η γιορτή έληξε με ελληνικούς και κυπριακούς χορούς τιμώντας την παράδοση. Οι μαθητές με την καθοδήγηση των καθηγητών φυσικής αγωγής κ. Μάριου Χριστοδούλου, Ειρήνης Τσολιά και Ελένης Παρασκευά χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Στην εκδήλωση επίσης, απονεμήθηκε βραβείο στη μαθήτρια Γεωργία Χριστοφίδου για τη συμμετοχή της σε διαγωνισμό συγγραφής του Δήμου Κερύνειας.

Μπράβο σε όλα τα παιδιά για την εξαιρετική εκδήλωση που μας παρουσίασαν, όπως επίσης και την καλλιτεχνική ομάδα των καθηγητών, για την ετοιμασία των κειμένων, των τραγουδιών και των χορών.

Κείμενο από τους μαθητές μας: Ανδρέα Βρόντη και Εμμανουέλα Παναγίδου Ε4

Βίντεο με θέμα: Τα Ενετικά Τείχη στην Πύλη Αμμοχώστου στη Λευκωσία

Contact Us

Drop us a quick message and we will get back to you.

Start typing and press Enter to search